001Lekėčių mokykla-daugiafunkcis centras,

Pušyno g. 8, Lekėčiai, LT-71225, Šakių raj.

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, Juridinio asmens kodas 190821325

Tel. 866877698, el.p.rastine@lekeciai.sakiai.lm.lt


fb

Patyčių dėžutė

2018 – 1 – PT01 – KA229 – 047384

A Cultura como ponte para a Inclusao

 Projektas trunka dvejus mokslo metus 2018 – 2019 ir 2019 – 2020 ir projekto tikslas yra pagerinti mokyklos ir bendruomenės ryšius, palengvinti moksleivių integraciją į kultūrinę įvairovę.

 Dalyvaujantys mokiniai susipažins su kitų šalių kultūriniu, architektūriniu, kulinariniu palikimu, keliaus į kitas šalis, pristatys savo šalį, tobulins anglų kalbos žinias bendraudami gyvai, gilinsis į savo šalies istorinį paveldą. 

 Projekto tikslai gerinti mokinių įtraukimą į akademinio kurso tobulinimą, bei kovoti su mokymosi nesėkmėmis ir ankstyvu mokyklos palikimu, pagerinti perėjimą nuo mokyklos prie darbo.

  Šių tikslų siekia daugelis projekte dalyvaujančių mokyklų: Escola Secundária de Camarate, iš Portugalijos, “Istituto statale di istruzione secondaria superiore "    iš Italijos, Ali Çaglar Anadolu Lisesi iš Turkijos ir IES Inca, iš Ispanijos. Projekto metu dalinsimės ir keisimės inkliuzinio mokymo patirtimi, beinaujovėmis. Puoselėsime įtraukiančias veiklas, kurios bus naudingos visoms partnerėms.

 Atvykę mokiniai iš užsienio į Lietuvą bus mokomi tautinių šokių, dirbs keramikos dirbtuvėse, susipažins su Vilniumi, Trakais, apsilankys netoliese esančiame Zyplių dvare, kurio etnografiniame muziejuje bus organizuoti edukaciniai mokymai, mokytojai gilinsis inkliuzinio mokymo įvairovėse seminare mokykloje.

 Mokiniai susitikimų metu pristatys savo šalies įvairius kultūrinius aspektus: gastronomiją, istoriją, legendas, žodinį palikimą, tradicijas, šokius, žaidimus, kurs ir garsins žodyną, bei pažintinė žaidimą apie projekte dalyvaujančias šalis, rengs savo darbų parodą. 

 2018 – 2019 m. numatomi tokie susitikimai: 

  1. Lisabona 2018 lapkritis. Visų dalyvaujančių mokyklų mokytojų susitikimas siekiant sudaryti projekto kalendorių, pasiskirstyti užduotis ir atlikimo terminus.
  1. Ispanija – Inka 2019 m. sausis. Visų dalyvių susitikimas tema ,,Pažvelk į mane ir pasakyk, ką tu manai“. Bendras šalių pristatymas: muzika, gastronomija, sportas ir kultūriniai paminklai. Pradedamas  kurti bendras žodynas.
  1. Turkija 2019 m. balandis. Susitikimas skirtas diskusijai tema ,,Kalba, literatūra, žodinis ir nematerialusis šalių paveldas‘‘.

 Antrieji projekto metai 2019 – 2020.

  1. Italija 2019 m. spalis. Susitikimas skirtas kulinariniam šalių paveldui. Mokiniai gamino tradicinius patiekalus, juos pristatė. Mokytojai diskutavo apie inkliuzinį mokymą kaip kelią į sėkmę.
  1. Portugalija. Finalinis susitikimas, nuveiktų darbų įsivertinimas. Diskusija apie projekto tęstinumą ir plėtrą.

 Projekto veikla viešinama padlet ir e-twining platformose.  

205x90

svarbu

KK projekto logo

Reflectus baneris 500

1809l

Go to top