001Lekėčių mokykla-daugiafunkcis centras,

Pušyno g. 8, Lekėčiai, LT-71225, Šakių raj.

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, Juridinio asmens kodas 190821325

Tel. 866877698, el.p.rastine@lekeciai.sakiai.lm.lt


fb

Patyčių dėžutė

Erasmus+ programos projekto „Eco Schools Sustainable Tomorrows“  šalių susitikimas Ispanijoje

  Paskutinę spalio savaitę Lekėčių mokyklos-daugiafunkcio centro mokiniai Dovydas Kučiauskas, Martynas Dailidė, Rokas Karušis kartu su mokytojomis Rūta Krikštopaitiene ir Gintare Pocevičiene išvyko į Ispaniją, Alikantę. Ten įvyko pirmasis „gyvas“ projekto „Eco Schools Sustainable Tomorrows“ („Tvari eko mokykla rytoj“) šalių susitikimas po metų bendravimo virtualioje erdvėje. Šiame projekte dalyvauja Lietuva, Ispanija, Turkija, Kroatija, Italija, Vokietija (2020-2022 m.).

   Pirmą dieną šalių mokiniai anglų kalba pristatė savo mokyklas, buvo apdovanoti marškinėliais ir kuprinėmis su projekto simbolika, apžiūrėta mokykla (joje mokosi beveik 2000 mokinių) ir sudalyvauta keliose pamokose.

 Pirmoji pažintis su Alikantės miesteliu buvo neįprasta – dalyvaujant Pabėgimo kambary, kurio užduotys buvo pačiame miestelyje. Per savaitę buvo aptarti praėjusių metų nuveikti darbai, pakoreguotas projekto veiklų planas, suplanuoti būsimi susitikimai. Didžiausias dėmesys skirtas vandeniui, jo kokybei bei apsaugai, vandens svarbai žmogaus gyvenime. Alikantėje dalyvavome pažintinėje edukacijoje apie vandens surinkimą iš kalnų jų mieste, jo valymą ir tiekimą gyventojams, apie vandens tiekimo sistemas praeityje. Ispanai labai saugo ir vertina vandenį, nes jo kelias iki žmogaus yra ilgas ir sudėtingas.

 Valensijoje lankėmės Menų ir mokslo mieste, kur futuristinio stiliaus pastatuose įkurti net 5 skirtingi parkai. Viename jų - okeanografijos parke - yra didžiausias akvariumas visame Europos žemyne. Šiame komplekse įsikūrę beveik 45 tūkst. įvairių rūšių vandens  gyvūnų ir augalų – visa jūrinė ekosistema. Čia ne tik pamatėme, bet ir susipažinome su teritorijų, kuriose gyvena gyvūnai,  apsaugos ypatumais, stebėjome delfinų šou. Ten pat apsilankėme Mokslo ir meno parke, kur eksponuojami mokslo ir technikos pasiekimai, viskas yra interaktyvu. Mokytojai vyko į Tabarkos salą, kurios vandenys  1986 m. paskelbti Viduržemio jūros draustiniu. Tai vienintelė gyvenama sala Valensijos regione. Vanduo čia aukštos kokybės ir pasižymi floros bei faunos biologine įvairove. 

  Ispanijos mokytojai ir mokiniai mums parodė daug įžymių vietų savo regione. Aplankėme Elčės miestelį ir jame esantį archeologijos muziejų ir didžiausią palmių parką Europoje. Alikantėje lipome į beveik 200 metrų aukščio kalną, kur pačiame viršuje stūkso didinga XIV amžiuje pradėta statyti Santa Barbaros pilis – miesto simbolis. Lankėmės archeologijos ir karo muziejuose, vaikščiojome Explanada de España alėja, išklota 6000000 marmurinių plytelių, formuojančių dizainą su būdinga bangos efekto mozaika. Ir smagiausia dalis – apsilankymas Albufereta paplūdimyje, įsikūrusiame įlankoje su auksiniu smėliu, kur visi galėjome išbandyti vandens pramogas – plaukimą jūrine baidare ir lenta.

  Puikiai praleidome laiką gražioje ir šiltoje vietoje, atlikome įvairių edukacinių ir pramoginių veiklų, įgijome patirties bendraudami anglų kalba, bendravome su nuostabiais žmonėmis. Tikimės, kad kiti mūsų susitikimai vyks tik „gyvai“, o projektas įgaus dar gražesnių spalvų.

Projekto dalyvė mokytoja Gintarė Pocevičienė

205x90

svarbu

KK projekto logo

Reflectus baneris 500

1809l

Go to top