001Lekėčių mokykla-daugiafunkcis centras,

Pušyno g. 8, Lekėčiai, LT-71225, Šakių raj.

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, Juridinio asmens kodas 190821325

Tel. 866877698, el.p.rastine@lekeciai.sakiai.lm.lt


fb

Patyčių dėžutė

 Apie mus rašoma „Valsčiuje“

   Laikraštyje „Valsčius“ (Nr. 84(498 ) paskelbtas straipsnis apie mūsų mokykloje jau antrus metus vykdomus Erasmus+ programos projektus. Ištraukos iš straipsnio:

    „Atsiradus galimybei, mokykla sukvietė visus partnerius pirmajam projekto „Life is math around us“ susitikimui. Labai smagu, kad visos dalyvaujančios šalys - dvi mokyklos iš Turkijos, Slovakijos, Portugalijos - nepabūgo pandemijos ribojimų bei grėsmių, atvyko ir vykdė visas numatytas veiklas. O numatyta buvo atlikti tyrinėjimo užduotį gamtoje, susipažinti su fraktalais, juos įamžinti molio plokštelėse, kitus fraktalus nupiešti 3D pieštukų pagalba, generuoti kompiuterinėmis programomis, aplankyti KTU 3D prototipavimo ir matavimų  laboratorijas ir susipažinti su naujovėmis robotizuotų matavimų bei  trimačių spausdinimų srityse“.

   „Atsikvėpę savaitėlę po pirmojo susitikimo, mokyklos mokinių ir mokytojų delegacija išvyko į Ispaniją, Alikantės miestelį, kuriame vyko projekto „Eco Schools Sustainable Tomorrow“ dalyvių susitikimas ir veiklos. Šio projekto tikslas yra įtraukti jaunimą į gamtosaugos veiklas, ugdyti tausojantį  planetos resursų gyvenimo būdą, vystyti tvarias veiklas. Be diskusijų ir idėjų generavimo šiomis opiomis visame pasaulyje temomis, moksleiviai giliau palietė vandens stygiaus ir užterštumo problemas“.

  Tiek Lietuvoje, tiek Ispanijoje atlikome įvairių edukacinių ir pramoginių veiklų, įgijome patirties bendraujant anglų kalba, dalinomės gerąja patirtimi. Dalyvavimas tarptautiniuose projektuose ne tik praturtina mokymo procesą ir skatina mokymosi motyvaciją, bet ir padeda kurti geresnius tarpusavio santykius. Džiaugiamės Europos šalių bendryste, tikime, kad bendradarbiavimas su kitų kultūrų žmonėmis padeda geriau suvokti ir vertinti savo kultūrinę tapatybę.

Projekto dalyvė mokytoja Gintarė Pocevičienė

20211115 195248 (1)                   20211115 195320 (1)

205x90

svarbu

KK projekto logo

Reflectus baneris 500

1809l

Go to top